Patutlah sehari dua ni saya duk tringat kat mihun sup. Sepanjang pengalaman melepasi 13tahun menetap di Kedah ni, ( 1986-1989, 2001 hingga kini) sememangnya Kedah ni terkenal dengan mihun sup mereka. Ini tempat baru yang katanya, hanya dibuka pada bulan Ramashan. Kampungnya bernama Pengakalan Kakap, Merbok, Sungai Petani.
Jalannya mengarah ke Tanjung Dawai/Yan.
Pada saya, mangkuknya terlalu kecil dan kena pada harganya. Sebaiknya harga dinaikkan ke RM3.50 , dibanyakkan mihundan isinya, baru puas makan.
Pulang sekitar pukul 12 malam. Nasib baik bebudak bujang ni yang datang menjemput, kalau nak tunggu saya yang bawa, kena tunggu lepas Ramadhanlah.
Pulang sekitar pukul 12 malam. Nasib baik bebudak bujang ni yang datang menjemput, kalau nak tunggu saya yang bawa, kena tunggu lepas Ramadhanlah.
Latiff Hariri
0633 29082011
Sungai Petani
No comments:
Post a Comment